Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Πλησιάζει η ώρα της κάλπης

Δέκα ημέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ και το Ράδιο Στάμπα αρχίζει από σήμερα μια σειρά δημοσιευμάτων, που θα περιλαμβάνουν τόσο χρηστικές πληροφορίες προς τους εκλογείς δημοσιογράφους, όσο και νέα από τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές.
΄
Έχουμε απευθύνει κάλεσμα προς τις παρατάξεις που θα εκπροσωπηθούν στις εκλογές της 6ης και 7ης Ιουνίου, προκειμένου την προσεχή εβδομάδα να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Μέχρι τότε, ας θυμηθούμε τι είχε γίνει στις προηγούμενες εκλογές, που διεξήχθησαν στις 8 και 9 Ιουνίου 2005.
Επτά συνολικά συνδυασμοί είχαν κατέλθει και τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:

1) Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος, 821 ψήφοι
Εκλέχθηκαν στο Δ.Σ.: Δημήτρης Τρίμης (333 ψήφοι), Παντελής Μπουκάλας (274 ψήφοι), Φανή Πετραλιά (205 ψήφοι)

2) Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία, 651 ψήφοι
Εκλέχθηκαν στο Δ.Σ.: Πάνος Σόμπολος (528 ψήφοι), Κώστας Γκοτσίνας (213 ψήφοι), Δημήτρης Κουμπιάς (189 ψήφοι)

3) Μαχόμενη Δημοσιογραφία, 518 ψήφοι
Εκλέχθηκαν στο Δ.Σ.: Παναγιώτης Ράμμος (239 ψήφοι), Νανά Νταουντάκη (222 ψήφοι)

4) Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, 498 ψήφοι
Εκλέχθηκαν στο Δ.Σ.: Δημήτρης Τσαλαπάτης (357 ψήφοι), Κώστας Μπετινάκης (210 ψήφοι)

5) Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι, 325 ψήφοι
Εκλέχθηκε στο Δ.Σ.: Γιώργος Βλαβιανός (140 ψήφοι) [μετά από την παραίτηση του Μανώλη Μαθιουδάκη, που είχε λάβει 185 ψήφους]

6) Δημοσιογραφική Αδέσμευτη Κίνηση, 129 ψήφοι
Δεν εξέλεξε μέλος στο Δ.Σ.

7) Financial Crimes-Πρωτοβουλία Γένοβα Δημοσιογράφων, 72 ψήφοι
Δεν εξέλεξε μέλος στο Δ.Σ.

Πρώτος σε ψήφους (821) αναδείχθηκε ο συνδυασμός του Δημήτρη Τρίμη "Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος". Περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε, όμως, ο Πάνος Σόμπολος (528), από το συνδυασμό "Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία", έναντι 333 ψήφων που έλαβε ο Δ. Τρίμης.
Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν... μπορούσαν να συμφωνήσουν για την κατανομή των θέσεων στο προεδρείο, αφού Σόμπολος και Τρίμης διεκδικούσαν ανυποχώρητα τη θέση του προέδρου.
Τελικά, στις 2 Οκτωβρίου 2005, μετά από 19 (!) συνεδριάσεις και 4 ολόκληρους μήνες από την ημέρα των εκλογών, συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο. Με άλλα λόγια, επί 4 μήνες η Ε.Σ.Η.Ε.Α. παρέμενε ουσιαστικά ακέφαλη, γεγονός που μόνο ντροπή προκαλεί και αναγορεύει τις εκλογές του 2005 σε "μαύρη σελίδα" στην ιστορία της Ένωσης. Ας ελπίσουμε ότι στις προσεχείς εκλογές δεν θα επαναληφθεί αυτός ο τραγέλαφος.

Η σύνθεση του Δ.Σ. που είχε προκύψει ήταν η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Πάνος Σόμπολος (ψήφοι 8, λευκά 2)
Α’ Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Τσαλαπάτης (ψήφοι 6, λευκά 4)
Β’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Βλαβιανός (ψήφοι 8, λευκά 2)
Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Τρίμης (ψήφοι 8, λευκά 2)
Ταμίας: Παναγιώτης Ράμμος (ψήφοι 8, λευκά 2)
Μέλη: Κώστας Γκοτσίνας, Δημήτρης Κουμπιάς, Κώστας Μπετινάκης, Παντελής Μπουκάλας, Νανά Νταουντάκη, Φανή Πετραλιά

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους έχω σιχαθεί όλους παιδιά. Αλλά θα ψηφίσω τον λιγότεορ κακό γιατί οι καιροί είναι περίεργοι και χρειαζόμαστε ισχυρό σωματείο./

Ανώνυμος είπε...

Είδα το κειμένό σας για το ραδιόφωνο του Άλφα στο radiofono.gr Άφησα και μνμ

Ανώνυμος είπε...

Σομπολος και Τσαλαπατης

Το δίδυμο αυτό είναι υπευθυνο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για όλα τα κακά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στον κλάδο. Τι περιμένεις απο ανθρώπους που όταν έρχονταν σαν κλιμάκιο της ΕΣΗΕΑ στους χώρους εργασίας για συνέλευση το πρωτο πραγμα που έκαναν ήταν να κλειδωθούν στο γραφείο του διευθυντή. Τι περιμένεις απο ανθρώπους που καλύπτονται πισω απο την ψευδεπίγραφη ιδιότητα του προέδρου και οι δύο… Τι περιμένεις απο ανθρωπους που λόγω συνδικαλιστικης ιδιοτητας θα έπρεπε να περιφρουρουν τις θεσεις εργασίας στα μαγαζιά που εργάζονται και αντι γι αυτό δέχονται να απολυθούν συνάδλεφοι με 18 χρόνια προυπηρεσία για να φέρουν μεταγραφή τα δικά τους παιδια…
Τι περιμένεις απο ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, που κανονικα θα έπρεπε να απολαμβάνουν τη συνταξη τους αντι να επιχειρουν να διαχειριστουν με τον χειρότερο τροπο την τυχη ενός ολοκληρου κλαδου.
Μαυρίστε τους συναδελφοι στις εκλογες για να φυγουν μια για παντα απο τα ποδια μας να πανε να απολαυσουν τη συνταξη τους σε καποια ομορφη εξοχή. Μαυρίστε τους για να αναλαβουν επιτελους νεοι και τιμιοι ανθρωποι την τυχη του κλαδου μας.