Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

Νέες απολύσεις στον Alpha 98,9

Εκτός ορίων έχει φτάσει η κατά-σταση στο ραδιο-φωνικό σταθμό Alpha 98,9, με τις απολύσεις δημοσιογράφων να βρίσκονται, πλέον, στην ημερήσια διάταξη. Μετά τη "σφαγή" των τριών συμβασιούχων την περασμένη εβδομάδα, σήμερα "είδαν την πόρτα της έξοδου" άλλοι δύο συνάδελφοι που είχαν συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πρόκειται για δημοσιογράφους που οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου μόλις πριν από λίγες ημέρες! Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του σταθμού, πρόκειται για τα δύο άτομα που επιχείρησε να εκδιώξει ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, Βασίλης Θωμόπουλος, μαζί με τους άλλους τρεις συμβασιούχους, αλλά τελικά δεν του "βγήκε".

Κι αυτό, διότι η νομική υπηρεσία του Ομίλου Κοντομηνά τον ενημέρωσε ότι οι συμβάσεις εργασίας των δύο δημοσιογράφων έπρεπε απαραιτήτως να γίνουν αορίστου χρόνου, αφού είχε προηγηθεί σειρά συνεχόμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Όμως, ο στόχος να "φύγουν από τη μέση" και οι πέντε εργαζόμενοι δεν εγκαταλείφθηκε από τη διοίκηση του σταθμού. Απλώς... ανεβλήθη για λίγα 24ωρα.

Την εβδομάδα αυτή, η μία δημοσιογράφος εξωθήθηκε, ουσιαστικά, σε παραίτηση, μη μπορώντας να αντέξει την ψυχολογική πίεση την οποία -όπως υποστήριξε- υφίστατο.
Όσο για τη δεύτερη, ο Βασίλης Θωμόπουλος δεν περίμενε να παραιτηθεί και... την απέλυσε από μόνος του (επικαλούμενος "οικονομικούς λόγους")! Την κάλεσε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του για να της πει ότι απολύεται, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση -στον ίδιο χώρο- ότι "μονιμοποιήθηκε" στο σταθμό!

Η λίστα με τα θύματα του ραδιοφώνου του Alpha αριθμεί, πλέον, πέντε απολυμένους κι έτσι δικαιώνονται -με τον πιο τραγικό τρόπο- όσοι εδώ και πολύ καιρό υποστήριζαν ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο μαζικών περικοπών. Μεταξύ των εργαζομένων είναι διάχυτη η αίσθηση ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν και για το λόγο αυτό ζητούν την άμεση παρέμβαση της Ένωσης Συντακτών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βγάλε τον Κοντομηνά από την πρίζα

Ανώνυμος είπε...

ki meta vale ton dieythinti stin priza kalitera...