Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Νέα στάση εργασίας στην ΕΡΤ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην κρατική ραδιοτηλεόραση, πραγματοποιώ-ντας σήμερα, Τρίτη, νέα στάση εργασίας -αυτή τη φορά 12ωρη- διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο Ρουσόπουλου.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι φωνές που χαρακτηρίζουν "χλιαρές, αν όχι ανύπαρκτες κατ' ουσίαν" τις αντιδράσεις της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., στηλιτεύοντας, παράλληλα, την "αδράνεια" -όπως καταγγέλλουν- της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Η στάση εργασίας που κήρυξε η ομοσπονδία εργαζομένων στην Ε.Ρ.Τ. θα πραγματοποιηθεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας για τη λειτουργία της ψηφιακής τηλεόρασης (ΕΡΤ Digital), κίνηση που ερμηνεύθηκε ως "ξεπούλημα" του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στους ιδιώτες.

Πολλοί, μάλιστα, -όπως η παράταξη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς"- εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί "Δούρειο Ίππο για την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, αφού από το 2012 όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα γίνεται υποχρεωτικά ψηφιακό".

Οι "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς" σχολιάζουν, με ανακοίνωσή τους, την πληροφορία ότι η Ε.Σ.Η.Ε.Α. και η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δεν μπορούν νομικά να κηρύξουν στάση εργασίας στην Ε.Ρ.Τ., διότι αποτελεί πεδίο δράσης της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. "Στους "ξύπνιους" αντιπροτείνουμε να κηρυχθεί στις ίδιες ημερομηνίες με την ΠΟΣΠΕΡΤ απεργιακή κινητοποίηση με θέμα τις ληγμένες από 31/12/2006 ΣΣΕ των δημοσιογράφων. Ή μήπως τις ξέχασαν και αυτές, οι απόντες στους αγώνες και παρόντες στις δεξιώσεις των λογής - λογής κυβερνητικών τυχάρπαστων και των εργοδοτών;", καταλήγει η ανακοίνωση.

Στέρεψαν από... έμπνευση (;)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο "Ενωτικός συνδυασμός-Financial Crimes" είναι η μοναδική παράταξη που κατήλθε στις εκλογές της Ενώσεως Συντακτών, η οποία συνεχίζει -και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο- να εκδίδει ανακοινώσεις, παρεμβαίνοντας σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο μας.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις -παρότι εξέλεξαν αντιπροσώπους στο νέο διοικητικό συμβούλιο- σιώπησαν... ως διά μαγείας αμέσως μετά τις εκλογές. Δεν είδαμε καμία ανακοίνωση ούτε από τους "Δημοσιογράφους για τη Δημοσιογραφία" του Π. Σόμπολου, ούτε από τη "Συσπείρωση - Δούρειος Τύπος" του Δ. Τρίμη, ούτε από την "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων" του Δ. Τσαλαπάτη, ούτε από τη "Μαχόμενη Δημοσιογραφία" του Π. Ράμμου.

Γεγονός που μόνον αλγεινή εντύπωση προκαλεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: