Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Ο αγώνας ξεκινά από τη... Ρηγίλλης!

Τη... Ρηγίλλης θα πολιορκήσουν αύριο οι εργαζόμενοι της Ε.Ρ.Τ., διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο Ρουσόπουλου (το οποίο ψηφίστηκε σήμερα επί της αρχής) και τις διατάξεις αυτού περί της δημόσιας ψηφιακής τηλεόρασης.

Όχι, δεν θα πάνε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (όπως κάποτε είχαν κάνει οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, αισθανόμενοι... "σαν στο σπίτι τους", κατά δηλωσίν τους), αλλά στο γραφείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο κέντρο της Αθήνας, που στεγάζεται στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη.

Μετά τις αλλεπάλληλες (και... χρονικά αυξανόμενες) στάσεις εργασίας, η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καλεί τους εργαζόμενους σε προσυγκέντρωση στη Ρηγίλλης, αύριο στις 9 το πρωί και ακολούθως σε πορεία προς τη Βουλή.

Ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους συναδέλφους της Ε.Ρ.Τ. εξέδωσε η Ε.Σ.Η.Ε.Α., στην οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρονται τα εξής: "το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή της Ένωσης με όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που παλεύουν για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσω της εκχώρησης της ψηφιακής ΕΡΤ σε νέα θυγατρική.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη ζητήσει δημόσια με απόφασή του από τις 28/6/2007 να αποσυρθεί το νομοσχέδιο εκτιμώντας ότι η ψήφιση και η εφαρμογή του θα διαιωνίσει και θα επιδεινώσει τη ραδιοτηλεοπτική ασυδοσία με όλες τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις για την κοινωνία, τη δημοκρατία και το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ειδικά για την ΕΡΤ το Δ.Σ. υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο οδηγεί στη σταδιακή εκποίηση της περιουσίας της και το μοίρασμα του ανταποδοτικού τέλους στους ιδιώτες".

"Επιδότηση ιδιωτών με δημόσιο χρήμα, προικοδότησή τους με εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τμηματική ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, είναι η ουσία του νομοσχεδίου Ρουσόπουλου", σύμφωνα με την παράταξη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς", στην ανακοίνωση της οποίας διατυπώνεται η εκτίμηση ότι "χρειάζεται άμεσα να προχωρήσουμε σε απεργίες με διάρκεια που θα βάλουν για μέρες «μαύρο» στις οθόνες της τηλεόρασης και θα σιγήσουν τα μικρόφωνα, για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο.

Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας να κερδίσουμε την συμπαράσταση όλης της κοινωνίας στον αγώνα μας. Να απαιτήσουμε απο τηνΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ να βγουν απο την ένοχη αδράνεια και να προχωρήσουν και αυτές σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: