Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

"Όχι" στο νομοσχέδιο, "ναι" στο αντιπροσωπευτικό Δ.Σ.

Εναντίον του νομο-σχεδίου Ρουσό-πουλου για τη συγκέ-ντρωση στα Μ.Μ.Ε. τάσσεται, με ανακοί-νωση που εξέδωσε, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (Κ.Ε.Δ.)., η οποία καλεί σε "ενωτική δράση" όλες τις "τάσεις" που διαμορφώνονται στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων.

"Η Κ.Ε.Δ. απορρίπτει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, όχι μόνο επειδή δόθηκε στη δημοσιότητα την τελευταία στιγμή, χωρίς διάλογο, αλλά και επειδή:

- καταργεί στο κέντρο και την περιφέρεια δεκάδες θέσεις απασχόλησης,
- δεν διασφαλίζει θεσμικές λειτουργίες,
- κάνει λάστιχο τον ανταγωνισμό και
- παραδίδει βασικές λειτουργίες της ΕΡΤ, από το παράθυρο, στους ιδιώτες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού του προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ., Δημήτρη Τσαλαπάτη.

Η Κ.Ε.Δ. ζητεί, επίσης, "συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α. σε αντιπροσωπευτική κατεύθυνση", ως "μόνη απάντηση στις κυβερνητικές και εργοδοτικές προκλήσεις και αυθαιρεσίες, αλλά και σ' αυτά που έρχονται".

"Έστω κι αν διατηρεί κάποιος επιφυλάξεις για πρόσωπα και για τους ρόλους που διαδραμάτισαν μέχρι σήμερα", προσθέτει η Κ.Ε.Δ., "φωτογραφίζοντας" σαφώς τον γενικό γραμματέα της Ενώσεως, Δημήτρη Τρίμη (όπως έχει πράξει και στο παρελθόν).

Αναμένουμε και τις θέσεις των υπολοίπων συνδυασμών, οι οποίοι (πλην των δραστήριων "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς") έχουν πέσει σε μετεκλογικό λήθαργο...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΡΑΔΙΟ ΣΤΑΜΠΑ είπε...

Το Ράδιο Στάμπα είναι υποχρεωμένο να διαγράφει σχόλια υβριστικού ή/και προσβλητικού περιεχομένου.

Επίσης, παρακαλεί τους αναγνώστες-σχολιογράφους του να διατυπώνουν τις θέσεις και τις απόψεις τους με κοσμιότητα και ευπρέπεια.

Ανώνυμος είπε...

##########ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ###############

Καταγγέλω το MEDIABLOG.GR οτι λογοκρίνει τα σχόλια των αναγνωστών του και οτι δημοσιοποιεί αυτά που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τύπων που βρίσκονται απο πίσω και οι οποίοι χρησιμοποιούν την γραμμή του Αριστοτελειου πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης για να συντηρούν το blog

##########ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ###############

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

aytos pou kataggelei einai "o kataggelon"

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.