Τρίτη 22 Μαΐου 2007

Μπαράζ απεργιών στο Κανάλι 1

"Περονό-σπορος" φαίνεται ότι έχει πέσει στα ραδιό-φωνα της Αττικής, που το ένα μετά το άλλο προχωρούν σε απεργιακές κινητοποίησεις (το "χορό" είχε ανοίξει ο Flash και ακολούθησε ο Alpha).
Πριν καν "ξεχαστεί" η 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Κανάλι 1, το ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Πειραιά, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ.) αναγκάζονται να προκηρύξουν νέες κινητοποιήσεις, οι οποίες, όμως, δεν... συμπίπτουν χρονικά μεταξύ τους! Οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ οι τεχνικοί 48ωρη!
΄
Το αίτημα, πάντως, είναι κοινό: η εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοσταθμού Πειραιά, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί μισό χρόνο! Σημειώνεται ότι η απεργία της περασμένης εβδομάδας είχε στηριχθεί μόνο από την Ε.Τ.Ε.Ρ. και όχι από την Ε.Σ.Η.Ε.Α.
΄
Η νέα απεργία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί αύριο (Τετάρτη) και θα λήξει την Παρασκευή, την ίδια ώρα, για τους τεχνικούς. Για τους δε δημοσιογράφους θα λήξει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (πώς, όμως, θα... δημοσιογραφήσουν την Πέμπτη χωρίς τεχνικούς;). Γιατί τέτοια έλλειψη συγχρονισμού και συντονισμού από την Ένωση Συντακτών;
΄
Σημειώνεται, πάντως, ότι διευθυντής του -πολύπαθου- σταθμού έχει διατελέσει και ο νυν πρόεδρος του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ., Δημήτρης Καπράνος (του οποίου την παραίτηση ζητούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις του κλάδου, για τη γνωστή υπόθεση του ομολόγου).
Τι κάνει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Φασούλας;
'
EXTRA: Σύμφωνα με πηγές της Ε.Τ.Ε.Ρ., η Ένωση θα κηρύξει 24ωρη απεργία και στον Alpha 98,9, την προσεχή Τρίτη (ημέρα απεργίας της Ε.Σ.Η.Ε.Α. στον ίδιο σταθμό), επειδή, εκτός από τους δημοσιογράφους, κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του και ένας ηχολήπτης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρόιδο τα κανε πάλι η Ένωση