Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Άρχισαν τα... όργανα ενόψει εκλογών

Με αμείωτη ένταση συνεχί-ζονται οι έριδες στους κόλπους της ΕΣΗΕΑ, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, στις 6 και 7 Ιουνίου.
Μήλον της... έριδος, επί του παρόντος, αποτελεί η γενική συνέλευση των μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Α., που συνέρχεται σήμερα Τετάρτη στο κλειστό γυμναστήριο του Φαλήρου.

Συνδυασμοί που μετείχαν στις προηγούμενες εκλογές της Ένωσης, επιτίθενται -με ανακοινώσεις που εξέδωσαν- κατά του προέδρου, Πάνου Σόμπολου, αλλά και άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου, καταλογίζοντάς τους "αδράνεια" και ενέργειες που οδήγησαν στον "εκφυλισμό" του σωματείου.

Με αφορμή τη σημερινή γενική συνέλευση, ο συνδυασμός του γενικού γραμματέα της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Δημήτρη Τρίμη ("Συσπείρωση Δημοσιογράφων"), εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου, διότι δεν αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας στα Μ.Μ.Ε. για σήμερα, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλευση των δημοσιογράφων στο χώρο της συνέλευσης.
"Το μόνο που "λησμόνησε" η πλειοψηφία του Δ.Σ. (Σόμπολος – Τσαλαπάτης) είναι να κηρύξει στάση εργασίας, ώστε να γίνει πραγματικά εφικτή η συμμετοχή των μελών της Ένωσης στην κρίσιμη αυριανή εκλογοαπολογιστική συνέλευση", τονίζεται στην ανακοίνωση της "Συσπείρωσης", η οποία στη συνέχεια προχωρεί σε ευθεία επίθεση εναντίον των συνδυασμών Σόμπολου-Τσαλαπάτη: "Οι παρατάξεις που επέβαλαν την αδράνεια και τον εκφυλισμό της τελευταίας διετίας θέλουν να αποφύγουν την υποχρέωση τους να δώσουν λόγο στη βάση του σωματείου. Προτιμούν να φτάσουν στην κάλπη με τις παραδοσιακές μεθόδους (επιστολές στα σπίτια, προβολή από τα ΜΜΕ που διασφαλίζουν οι καλές σχέσεις με τους εργοδότες κ.λπ). Η τακτική αυτή που χρησιμοποίησαν οι «Μαυρογιαλούροι» κάθε εποχής, ταιριάζει γάντι σε όσους έχουν να κρύψουν την αλήθεια από την πλειοψηφία του κλάδου".

Αλλά και ο συνδυασμός "Φαϊνάνσιαλ Κράιμς - Πρωτοβουλία Γένοβα" (δεν είχε καταφέρει να εκλέξει σύμβουλο στις εκλογές του 2005), στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται σε "παλινωδίες της ΕΣΗΕΑ, που από τον οικουμενικό χυλό στην συγκρότηση προεδρείου, έως το «ο καθένας εναντίον όλων», έχασε ευκαιρίες, έμεινε πίσω από τις ανάγκες μας, διευκόλυνε την εργοδοτική επίθεση, ανίκανη να αντιδράσει. Απείχε συνειδητά από κάθε προσπάθεια ενωτικής απάντησης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αλλά και ευρύτερα, στις αντεργατικές επιλογές κυβέρνησης και εργοδοτών".

Είναι προφανές ότι οι παρατάξεις έχουν... ριχτεί με τα μούτρα στον εκλογικό αγώνα και ακονίζουν τα "μαχαίρια" τους για την τελική μάχη του Ιουνίου. Αναμένουμε με ενδιαφέρον και τις ανακοινώσεις των "Δημοσιογράφων για τη Δημοσιογραφία" (Πάνος Σόμπολος) και της "Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων" (Δημήτρης Τσαλαπάτης), όπως επίσης και τις τοποθετήσεις των μελών στη γενική συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: