Δευτέρα 14 Μαΐου 2007

Ραγδαίες εξελίξεις στον Alpha 98,9


Συνέχεια στο "σίριαλ" με την καταγγελλόμενη -από τους εργαζόμενους- καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον Alpha 98,9, δόθηκε σήμερα στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Το προεδρείο της Ενώσεως συναντήθηκε το μεσημερί με τον διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή του σταθμού, Βασίλη Θωμόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις της διοίκησης σχετικά με την ανανέωση ή μη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου αρκετών δημοσιογράφων, την καταβολή της αποζημίωσης για εργασία τα Σαββατοκύριακα -η οποία έχει διακοπεί από τον περασμένο Οκτώβριο- και άλλα ζητήματα, τα οποία είχαν τεθεί και στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του σταθμού, την Παρασκευή 4 Μαϊου.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ρώτησαν τον κ. Θωμόπουλο τι σκοπεύει να πράξει με τις συμβάσεις των συναδέλφων -οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες- που λήγουν στο τέλος του μήνα, χωρίς όμως να λάβουν απάντηση!

Ο διευθυντής του ραδιοφώνου αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι θα συνεννοηθεί πρώτα με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας (σ.σ. ο ίδιος, όμως, είναι επικεφαλής της!) και θα δώσει απαντήσεις εντός της εβδομάδας.

Το προεδρείο της Ενώσεως ξεκαθάρισε ότι η υπομονή των εργαζομένων εξαντλήθηκε και ότι δεν πρόκειται να περιμένει πέραν της εβδομάδας. Επίσης, κατέστησε σαφές ότι θεωρεί δεδομένο πως οι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά.

Σε περίπτωση που ο Βασίλης Θωμόπουλος δεν γνωστοποιήσει τις προθέσεις του έως την Παρασκευή ή ανακοινώσει -όπως έχει διαρρεύσει- ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει τις συμβάσεις, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. θα κηρύξει απεργία στο ραδιόφωνο του Alpha, στην προσεχή του συνεδρίαση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kante kati na mi xathei kai o Alpha Radio. Klapsame idi gia ton Planet kai kontepsame na klapsoume kai gia ton Flash.
Trito pligma einai poly.
ESHEA KOUNHSOU RE!