Δευτέρα 14 Μαΐου 2007

Καταγγελίες Τσαλαπάτη για ΣΚΑΪ


Σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του ιδιοκτήτη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ προέβη η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (Κ.Ε.Δ.).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τον ιδιοκτήτη του σταθμού Γιάννη Αλαφούζο για απολύσεις, λογοκρισία, τρομοκρατία εναντίον των συνδικαλιστών, καταπάτηση της απεργίας της 8ης Μαϊου και μένος εναντίον του προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και αντιπροέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Δημήτρη Τσαλαπάτη (ο οποίος είναι επικεφαλής του συνδυασμού της Κ.Ε.Δ.).

Στην ανακοίνωση, με τίτλο "Το καλό Γκουαντάναμο και οι κακοί δημοσιογράφοι", γίνεται λόγος για "λοστρόμους των ΜΜΕ και βαποράκια" και τονίζεται μεταξύ άλλων: "Στη διάρκεια της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, το ραδιόφωνο του «Σκάι» μετέδιδε, παρά τη σχετική προειδοποίηση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τα δελτία της Ντόιτσε Βέλε και της Φωνής της Αμερικής. Όπως αναφέρουν καταγγελίες στην ΕΣΗΕΑ, το ραδιόφωνο του «Σκάι», μετέδιδε ειδικά «σποτάκια» περιπαικτικά για την απεργία των συντακτών και προβοκατόρικα σχετικά με το ομόλογο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει, κατηγορώντας την ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ για: "λογοκρισία και μάλιστα σε ρεπορτάζ για συνδικαλιστική κινητοποίηση των δημοσιογράφων, απολύσεις και εξαναγκασμούς σε παραίτηση σε όποιον δεν υποκύπτει στις απαιτήσεις της εργοδοσίας, ειρωνεία για τη διαμαρτυρία των δημοσιογράφων για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ και τρομοκρατία, να μην ακουστούν οι απόψεις των συνδικαλιστών που δεν υποτάσσονται. Φτάνει πια με τους λοστρόμους των ΜΜΕ και τα βαποράκια τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: