Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

"Παραβιάζει τη νομοθεσία η... κρατική ΕΡΤ"!

Για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας κατηγορεί, κατ' ουσίαν, την κρατική ραδιοτηλεόραση, η τρίτη μεγαλύτερη δημοσιογραφική ένωση της χώρας.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), καταγγέλλει ότι αρκετοί δημοσιογράφοι και λοιποί εργαζόμενοι (τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Ε.Ρ.Τ.), που μονιμοποιήθηκαν πριν από περίπου μισό χρόνο, δεν αμείβονται βάσει των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Αντιθέτως, παίρνουν μισθό χαμηλότερο κι απ' αυτόν του... ανειδίκευτου εργάτη!

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που έστειλε το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. στον πρόεδρο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., Χρήστο Παναγόπουλο (φωτό), αναφέρεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι (δημόσιοι υπάλληλοι κατά τα άλλα...) αμείβονται με... 600 ευρώ το μήνα!

Θα διορθώσει η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. την... παράλειψή της να καταβάλλει τη νόμιμη αμοιβή στους υπαλλήλους της; Οι υπόλοιπες ενώσεις συντακτών -κυρίως η Ε.Σ.Η.Ε.Α.- γιατί σιωπούν; Ή μήπως το πρόβλημα αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους περιφερειακούς σταθμούς της Ε.ΡΑ. στην... Πελοπόννησο;

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ε.Ρ.Τ.:

16 Μαίου 2007

"Κύριε Πρόεδρε,

Μετά από πολύμηνη αναμονή ολοκληρώθηκε η διαδικασία μονιμοποίησης των συμβασιούχων της ΕΡΤ. Παρά το γεγονός, όμως, ότι από τότε έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες, τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι υπάλληλοι των υπολοίπων ειδικοτήτων, δεν πληρώνονται όπως δικαιούνται.

Σήμερα υπάρχουν συνάδελφοι που αμείβονται με 600 ευρώ μηνιαίως, αφού ο γραφειοκρατικός μηχανισμός δεν έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προσμετρηθούν στο μισθό τα χρόνια προϋπηρεσίας μέσα στην εταιρεία αλλά και το χρονοεπίδομα.

Για το λόγο αυτό ζητούμε άμεσα να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την καταβολή του πλήρους μισθού των εργαζομένων, καθώς και των αναδρομικών που έχουν προκύψει απ’ αυτήν την εκκρεμότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: