Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Ήχησαν και πάλι οι "καμπάνες" του ΕΣΡ

"Βροχή" έπεσαν για μια ακόμη φορά τα πρόστιμα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) σε τηλεοπτικούς σταθμούς, για τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης του θανόντος διοικητή του Ι.Κ.Α., Γιάννη Βαρθολομαίου. Το Συμβούλιο, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 220 χιλιάδων ευρώ.

  • Στον τ/σ Alpha επεβλήθη -κατά πλειοψηφία- πρόστιμο 60 χιλιάδων ευρώ (μειοψήφησαν τα μέλη Εύη Δεμίρη, Ίρις Αυδή και Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν 80 χιλιάδες ευρώ) για παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή, αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα, ανακοίνωση αποσπασμάτων καταθέσεων με χρήση του πρώτου ενικού προσώπου, υποκατάσταση των ανακριτικών αρχών και προβολή κατ' επανάληψη των ίδιων θεμάτων επί επταήμερο.


  • Στον τ/σ ANT1 επεβλήθη -ομοφώνως- πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ για παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή, ανακοίνωση αποσπασμάτων καταθέσεων με χρήση του πρώτου ενικού προσώπου, υποκατάσταση των ανακριτικών αρχών και προβολή κατ' επανάληψη του ίδιου θέματος επί επταήμερο.


  • Στον τ/σ Mega Channel επεβλήθη -κατά πλειοψηφία- πρόστιμο 40 χιλιάδων ευρώ (μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Χαραλάμπης που πρότεινε 20 χιλιάδες ευρώ και η Ίρις Αυδή που πρότεινε 60 χιλιάδες ευρώ), για ανακοίνωση αποσπασμάτων καταθέσεων με χρήση του πρώτου ενικού προσώπου, υποκατάσταση των ανακριτικών αρχών και προβολή του ίδιου θέματος επί πενθήμερο.


  • Στον τ/σ Alter επεβλήθη -κατά πλειοψηφία- πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ (μειοψήφησαν τα μέλη του ΕΣΡ Εύη Δεμίρη και Ίρις Αυδή, που πρότειναν 70 χιλιάδες ευρώ), για παραβίαση ιδιωτικής ζωής, επί πενθήμερο προβολή του ίδιου θέματος και ενασχόληση με το αν ο θανών χρησιμοποιούσε ή όχι σκεύασμα, γεγονός που ίσως προκαλέσει σύγχυση στις ανακριτικές αρχές.


  • Στον τ/σ Extra 3 επεβλήθη -ομοφώνως- πρόστιμο 25 χιλιάδων ευρώ για παραβίαση ιδιωτικής ζωής, αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα και προβολή του ίδιου θέματος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.


  • Στους τ/σ Star Channel και Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ) επεβλήθησαν -ομοφώνως- πρόστιμα ύψους 15 χιλιάδων ευρώ για δημοσιοποίηση καταθέσεων και προβολή του ίδιου θέματος επί μία ολόκληρη μέρα.

Και στο Μάκη

Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Ε.Σ.Ρ. αποφάσισε ακόμα να τιμωρήσει το Alter με πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ (μειοψήφησε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ., Ιωάννης Λασκαρίδης, που πρότεινε 50 χιλιάδες ευρώ και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης που πρότεινε να μην επιβληθεί πρόστιμο) για την εκπομπή "Ζούγκλα" του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αναφορικά με υπόθεση στρατιωτικού, με το αιτιολογικό της δυσμενούς διάκρισης σε βάρος του και της έλλειψης ποιοτικής στάθμης.

Στον ANT1 επεβλήθη πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ (μειοψή-φησε ο αντιπρό-εδρος Δ. Χαραλα-μπής, που πρότεινε να μην επιβληθεί πρόστιμο) για την εκπομπή "ΑΝΤ-έχετε" για υποτιμητική αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο.


Από 15 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επεβλήθη στους τηλεοπτικούς σταθμούς Γνώμη TV Θεσσαλονίκης και Best TV Μεσσηνίας, για μη εκπλήρωση υποχρέωσης αποστολής ροής προγράμματος. Τέλος, πρόστιμο 3 χιλιάδες ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Παλμός, του νόμου Χίου, με το αιτιολογικό της χρήσης δύο συχνοτήτων και παρασιτικών εκπομπών στην αεροναυτιλία.

Πολυφωνία... "γιοκ"!

Η εικόνα της πολιτικής πολυφωνίας, όπως προκύπτει από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών ΝΕΤ, Mega, ANT1, ALPHA, Star Channel και Alter το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Ε.Σ.Ρ., έχει ως εξής:

ΝΕΤ: ΝΔ-Κυβέρνηση 46,36%, ΠΑΣΟΚ 43,23%, ΚΚΕ 4,67%, ΣΥΝ 5,38% και ΛΑΟΣ 0,36%

MEGA: ΝΔ-Κυβέρνηση 51,06%, ΠΑΣΟΚ 39,68%, ΚΚΕ 4,23%, ΣΥΝ 4,31% και ΛΑΟΣ 0,72%

ANTENNA: ΝΔ-Κυβέρνηση 47,24%, ΠΑΣΟΚ 43,67%, ΚΚΕ 4,30%, ΣΥΝ 3,74% και ΛΑΟΣ 1,05%

ALPHA: ΝΔ-Κυβέρνηση 45,78%, ΠΑΣΟΚ 47,17%, ΚΚΕ 2,76%, ΣΥΝ 3,78% και ΛΑΟΣ 0,51%

STAR: ΝΔ-Κυβέρνηση 48,31%, ΠΑΣΟΚ 42,53%, ΚΚΕ 3,72%, ΣΥΝ 4,73% και ΛΑΟΣ 0,71%

ALTER: ΝΔ-Κυβέρνηση 46,07%, ΠΑΣΟΚ 44,26%, ΚΚΕ 4,23%, ΣΥΝ 4,14% και ΛΑΟΣ 1,30%.

Υ.Γ.: Μήπως ήρθε η ώρα το Ε-Σου-Ρου να σταματήσει την..." μιντιοκτόνα" (κατά το τυποκτόνα) πρακτική των χρηματικών προστίμων και να περάσει στη λήψη άλλων (και πιο αποτελεσματικών) μέτρων;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα πώς θα ελέγχει τα Μέσα η εκάστοτε κυβέρνηση αν δεν τα έχει στο χέρι με την απειλή για εξοντωτικά πρόστιμα;