Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Αποτελέσματα ψηφοφορίας #3

Με... βραχεία κεφαλή (42%) προηγεί-ται το δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρα-σης (ΝΕΤ), στην ψηφοφο-ρία του Ράδιο Στάμπα, για την αξιοπιστία των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων.
Η απάντηση "κανένα" συγκέντρωσε το αμέσως υψηλότερο ποσοστό (32%) μετά τη ΝΕΤ, γεγονός που αποδεικνύει πόση εμπιστοσύνη έχουν πραγματικά οι τηλεθεατές στα δελτία ειδήσεων που παρακολουθούν. "Πολύ μικρή" είναι η απάντηση - κι όμως συνεχίζουν να τα παρακολουθούν και να τα "επιβραβεύουν" (διότι ούτε η ΝΕΤ έρχεται πρώτη σε τηλεθέαση, ούτε οι περισσότεροι πολίτες κλείνουν τις τηλεοράσεις τους την ώρα προβολής των δελτίων!).

Η ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 113 αναγνώστες του Ράδιο Στάμπα, διήρκεσε δύο εβδομάδες και ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τις δύο πρώτες απαντήσεις (ΝΕΤ και "κανένα") χωρίζει ένα τέραστιο... χάσμα από τις υπόλοιπες (τρίτο και "καταϊδρωμένο" έρχεται το Mega με ποσοστό 12%, ενώ το δελτίο ειδήσεων του Alpha δεν πήρε ούτε μία ψήφο!), γεγονός που καταδεικνύει ότι η αξιοπιστία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είναι αν μη τι άλλο ελεγχόμενη.

Η ψηφοφορία έθετε το ερώτημα: "Το δελτίο ειδήσεων ποιου καναλιού θεωρείτε ότι είναι πιο αξιόπιστο". Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:

- ΝΕΤ: 48 ψήφοι, ποσοστό: 42%

- Κανένα: 36 ψήφοι, ποσοστό: 32%

- Mega: 14 ψήφοι, ποσοστό: 12%

- Σκάι: 6 ψήφοι, ποσοστό: 5%

- Star: 5 ψήφοι, ποσοστό: 4%

- Alter: 2 ψήφοι, ποσοστό: 2%

- ΑΝΤ1: 2 ψήφοι, ποσοστό: 2%

- Alpha: 0 ψήφοι, ποσοστό: 0%

ΣΤΑΜΠΑ-ΣΧΟΛΙΟ: Όσοι ψήφισαν "Star" έχουν πολύ... χιούμορ!

Από σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα -αντίστοιχη- ψηφοφορία για την αξιοπιστία των ενημερωτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: