Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Κανάλι 1: στις πληρωμές άλλο κανένα!

Μορφή χιονο-στιβάδας -εν μέσω θέρους!- έχουν, πλέον, λάβει τα προβλή-ματα στη δημοτική ραδιοφωνία του Πειραιά, την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας εμφανίζεται απρόθυμος να τα επιλύσει.

Από την περασμένη Τετάρτη, το τεχνικό προσωπικό του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά "Κανάλι 1" πραγματοποιεί επίσχεση εργασίας, ενώ τις υπηρεσίες τους δεν προσφέρουν, επίσης, τόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι (από την Πέμπτη), όσο και οι δημοσιογράφοι του σταθμού (από την Παρασκευή).

Οι εργαζομένοι του Καναλιού 1 έχουν πάψει να πληρώνονται από το Δεκέμβριο του 2006 (θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας)! Έχουν, δηλαδή, να δουν το... χρώμα του χρήματος εδώ και επτά μήνες!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ.), στηλιτεύει την πρακτική του δημάρχου Πειραιά, κάνει λόγο για "αβελτηρία" και "πολιτικές σκοπιμότητες" και καλεί τον κ. Φασούλα να δώσει άμεσα λύση στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες εργαζόμενοι.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν τόσο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α.), όσο και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.). Παλαιότερη δημοσίευση του Ράδιο Στάμπα για την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας "κλικ" εδώ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού, πίσω από τα μικρόφωνα του "Καναλιού 1" βρίσκονται γνωστά ονόματα της δημοσιογραφίας, όπως οι Πέτρος Κασιμάτης, Νίκος Μπουρσινός, Άκης Καπράνος κ.ά. Αναρωτιόμαστε τι θέση έχουν πάρει όλοι αυτοί οι διακεκριμένοι συνάδελφοι για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί (και, δυστυχώς, θυμίζει έντονα την περίπτωση του Planet...). Γενικός διευθυντής του σταθμού είναι ο Γιάννης Κλάδης (μεταξύ άλλων και διευθυντής της εφημερίδας "Τυποσπόρ") και πρόεδρός του ο Δημήτρης Βρόντος.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ε.Τ.Ε.Ρ. έχει ως εξής:

"Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας, στηρίζει τους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) που εργάζονται στον ραδιοσταθμό Κανάλι 1, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007,

Ζητώντας:
Την καταβολή των χρωστούμενων μισθών από τον Δεκέμβριο του 2006 μέχρι και σήμερα.
Οι εργαζόμενοι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν το θύμα και να πληρώνουν το μάρμαρο των πολιτικών σκοπιμοτήτων και της αβελτηρίας των Διοικούντων.

Καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά και κάθε εμπλεκόμενο να δώσουν αμέσως λύση.
Δηλώνουμε ότι ο σεβασμός των ΣΣΕ και των θεσμικών οργάνων των εργαζομένων από μέρους της Διοίκησης κάθε ραδιοσταθμού, περιφρουρείται από την ΕΤΕΡ με κάθε τρόπο".
΄
Update 16/07/2007
΄
Παρέμβαση στο ζήτημα έκανε σήμερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, και η Ε.Σ.Η.Ε.Α.:
΄
"Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από το Σάββατο οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ, γιατί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.Η αναλγησία της εργοδοσίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έξι μήνες οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να κρατήσουν σε λειτουργία το σταθμό με αντάλλαγμα μόνο υποσχέσεις.
΄
Αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της. Οι δημοσιογράφοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους αλλά και να μη χαρίσουν σε κανένα το δικαίωμά στην αμοιβή της εργασίας του".
΄
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο συνδυασμός της Ενώσεως Συντακτών "Financial Crimes":
΄
"Ξεκίνησε επί Αγραπίδη και συνεχίστηκε και επί Φασούλα, η απληρωσιά στο Κανάλι-1 του Πειραιά. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι στις δύσκολες στιγμές, όπως τώρα με την επίσχεση εργασίας, συνάδελφοι με δύο και τρεις δουλειές, οφείλουν να στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους, ιδίως όταν εμφανίζονται σαν συνδικαλιστές στον κλάδο και να μην προτάσσουν (κινδυνολογώντας) τις όποιες κομματικές τους συμπάθειες προς την δημοτική αρχή (και για την προηγούμενη και για την σημερινή).
΄
Η επίσχεση συνεχίζεται μετά και από τη σημερινή συνέλευση και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους διοικητικούς, δημοσιογράφους και τεχνικούς, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα ενός εξαμήνου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: